Sprogimas

Kada akumuliatoriniai įrankiai yra geriau už laidinius?

Kai renkatės elektrinius įrankius, dažniausiai dilema kyla dėl to, ar geriau rinktis akumuliatorinį, ar laidinį variantą. Tiek vieni, tiek kiti turi savo privalumų, tačiau šį straipsnį norėtųsi skirti apžvalgai, kodėl akumuliatoriniai įrankiai galbūt yra jums tinkamesni. Apžvelgsime pagrindinius jų privalumus ne tik iš savęs, bet ir lyginant su laidine įranga.

Darbas ne vienoje vietoje

Laidinis įrenginys veiks tik ten, kur yra elektros įvadas. Tačiau naujame objekte, dar vykstančiose statybose ar toliau nuo pagrindinių namų bei infrastruktūros gali kilti problemų. Aišku, tų problemų išvengsite, jeigu turėsite generatorių, tačiau vis vien, daug patogiau dirbantiems ne vienoje vietoje, pirkti akumuliatorinius įrankius.

Saugumas 

Jeigu sau pirkote įrankį su laidu, iš karto susiduriate su apribojimu – laido ilgiu. Be abejonės galima pirkti ir prailgintuvus, tačiau jie naudingi tik ten, kur sausa danga. Negana to, pats prailgintuvas turi ribotą ilgį ir, jeigu pvz., turite didelį sklypą ir reikia šalia įvažiavimo nušlifuoti plyteles, 100m ilgio prailgintuvą arba jų jungtį tempti neverta. Juk po to viską reikės vynioti. O tai užims brangų laiką

Tokiu atveju, kai perkate akumuliatorinę įrangą, išvengiate ne tik susipainiojusių laidų, bet ir sutaupote laiko. O ką jau kalbėti apie saugumą. Dirbant su akumuliatoriniu įrankiu, mažėja rizika kliūti už laidų, nereikia dirbti įjungus į ne kaip atrodantį arba pilnai neparuoštą įvadą, nereikia su savimi vežiotis generatoriaus. Nors akumuliatoriniai įrankiai paprastai sveria daugiau, bet jų teikiami privalumai praktiškumo prasme, pranoksta sukeliamus rūpesčius.

Mėgėjams labiau pritaikyta įranga

Akumuliatoriniai įrankiai dažniausiai reklamuojami, kaip tie, kuriuos paprasčiau naudoti ir kurie labiau tinka mėgėjams. Taip yra, kad akumuliatorinė įranga paprastai yra mažiau galinga. Su ja geriausia mokytis atlikti darbus arba pirkti tuomet, kai poreikis darbui su tuo įrankiu nėra toks didelis, kad apsimokėtų ieškoti itin galingo ar labai pajėgaus modelio.

Palyginimui galite pasižiūrėti - https://www.varle.lt/akumuliatoriniai-diskiniai-pjuklai/.  

Paprastesnė priežiūra

Dažnai, turint įrankius su laidu, gali įplyšti arba pasižeisti pats laidas. Dėl dažno lankstymo, mindžiojimo ar kontakto su įvairiomis medžiagomis, paveda ne pats įrankis, o būtent pažeistas laidas. Tuomet jau nėra ką daryti ir vienintelė išeitis yra litavimas, kuris ilgalaikės naudos, vargu ar duos. Na, o dažnu atveju nuplėštas ar pažeistas laidas jau yra visiškai galutinis nuosprendis jūsų įrankiui. Jį teks keisti nauju.

Na, o štai, jeigu nustojo veikti akumuliatorinis įtaisas, įmanoma tik viena rimta problema – išsikrovęs akumuliatorius. Įdedate jį krauti ir po kelių valandų vėl galite naudotis pilnu pajėgumu. Nereikia vargti lituojant laidus, rūpintis priežiūra ar kažką papildomai saugoti. 

Išvados

Taigi, kaip matote, akumuliatoriniai įrankiai labiau tinka mėgėjams ir tiems žmonėms, kurie nori paprastai ir efektyviai atlikti kokius nors darbus bei nesukti galvos dėl laidų, prailgintuvų ar nenori vežiotis papildomo generatoriaus. Trumpai tariant galima sakyti, kad akumuliatoriniai įrankiai yra daugiau pritaikyti mėgėjiškam arba retesniam naudojimui, o laidiniai įtaisai – profesionalams ir labai patyrusiems, su tais įrankiais didelę patirtį sukaupusiems naudotojams. 

Na, o, jeigu norite įsigyti akumuliatorinės įrangos savo namams, dirbtuvėms ar ateities projektams, spauskite čia ir rinkitės iš veržliasukių, gręžtuvų ir daugybės kitokių įrangos pasirinkimų.

21-417-5

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode