Sprogimas

Kinija atsisakė planų pardavinėti visuomenei bilietus į olimpiadą

Kinija pirmadienį atšaukė planus pardavinėti plačiajai visuomenei bilietus į Pekino žiemos olimpines žaidynes ir pagal griežtos kovos su koronavirusu strategiją nusprendė apsiriboti kvietimų dalijimu.

Pernai žaidynių organizatoriai sakė, kad žiūrovų iš užsienio žaidynėse nebus – iš dalies dėl Kinijoje galiojančio kelių savaičių karantino atvykėliams iš užsienio – tačiau pažadėjo, kad vietos gyventojai žaidynes stebėti galės. 

Tačiau pirmadienį jiems teko pakoreguoti savo planus, Kinijai registravus 223 naujus užsikrėtimo COVID-19 atvejus, likus vos trim savaitėms iki žiemos olimpinių žaidynių pradžios.

„Siekiant apsaugoti su olimpinėmis žaidynėmis susijusių darbuotojų ir žiūrovų sveikatą bei saugumą, nuspręsta pakoreguoti pradinį planą pardavinėti bilietus visuomenei ir [vietoj to] organizuoti žaidynių stebėjimą vietoje“, – sakoma olimpiados organizacinio komiteto pranešime.

Kol kas neaišku, kaip bus atrenkami žiūrovai ir ar jiems reikės karantinuotis prieš žaidynes ar po jų.

Kinija, kur 2019 metų pabaigoje pirmiausiai buvo aptiktas pandeminis koronavirusas, neatsisakė savo „nulinės tolerancijos“ dėl COVID-19 politikos, net kai likęs pasaulis atsivėrė.

Tačiau itin užkrečiamos omikron atmainos atsiradimas tapo rimtu iššūkiu šiai strategijai. Pastarosiomis savaitėmis valdžia kovoja su virtine protrūkių įvairiose šalies vietose,  įskaitant šiaurinį Tiandzino uostamiestį ir svarbų pietinį gamybos centrą Guangdongą.

Prieš žaidynes į Pekiną jau ėmė rinktis atletai ir pareigūnai. Vos atvykę jie iškart patenka į griežtai kontroliuojamą uždarą „burbulą“, kuriame vyks olimpiada.

Tačiau savaitgalį nustačius vieną vietinio užsikrėtimo omikron atmaina atvejį, valdžia taip pat sugriežtino taisykles asmenims, atvykstantiems į sostinę iš kitų šalies vietovių.

Visiems žmonėms, vykstantiems į Pekiną, būtina turėti neigiamą COVID-19 testą. Atvykę į miestą jie taip pat iškart testuojami. Tuo metu gyventojai raginami nevykti iš sostinės per šventinį laikotarpį, kai kinai sutiks Naujuosius metus pagal Mėnulio kalendorių.

Taip pat uždarytos kai kurios turistų lankomos vietos.

Asociatyvi BNS nuotr.: Rungtynės dėl garbės: Lietuva - Dominikos Respublika. Nankinas. Kinija. 2019 m. Rugsėjo 09 d.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode