Sprogimas

Vyriausybė nusprendė: premijos paralimpiečiams didėja du kartus

premijosVakar Vyriausybė pritarė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos siūlymui du kartus padidinti valstybės premijas sportininkams ir jų treneriams už 2021 m. Tokijo paralimpinėse žaidynėse pasiektus aukšto meistriškumo sporto laimėjimus.

Šįmet rugpjūtį Japonijoje vykusiose paralimpinėse žaidynėse Lietuvos aklųjų riedulio rinktinė, plaukikas Edgaras Matakas ir dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis pelnė bronzos medalius.

Vyriausybei pritarus ŠMSM siūlymui už šiuos paralimpiečių pasiekimus individualių sporto šakų sportininkams ir jų treneriams bus skirtos daugiau nei 18 tūkst., o golbolo komandai – 73 tūkst. eurų premijos. Pagal iki šiol galiojusį Vyriausybės nutarimą už tokius laimėjimus individualių sporto šakų atstovams ir jų treneriams būtų skirtos daugiau nei 9 tūkst. eurų premijos, o golbolo komandai – daugiau nei 36 tūkst. eurų valstybės premijos.

Lėšos padidintoms premijos bus skiriamos iš ŠMSM asignavimų.

„Tai palankus ir sąžiningas premijų padidinimas. Kita vertus, siekiant ilgalaikių sprendimų, dar šiemet iš esmės peržiūrėsime visą sportininkų premijavimo sistemą ir teiksime Vyriausybei svarstyti pakeitimus, tad teigiamų pokyčių numatome daugiau“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. Šie sprendimai buvo suderinti ir su Lietuvos paralimpiniu komitetu.

Siekdama padidinti sportininkams su negalia skiriamų valstybės premijų dydžius, ŠMSM įsipareigojo iki šių metų gruodžio peržiūrėti ir sistemiškai įvertinti visų valstybės sportininkams skiriamų premijų dydžius ir pateikti Vyriausybei pakeitimų siūlymus. Ieškodama geriausių sprendimų, ŠMSM ketina šį klausimą aptarti su sportininkus su negalia atstovaujančiomis sporto organizacijomis.

Iš viso už sportininkų pasiekimus 2021 m. Tokijo paralimpinėse žaidynėse premijoms bus skirta daugiau nei 110 tūkst. eurų.


ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode