Sprogimas

Išrinktas Meilės Lukšienės premijos laureatas: juo tapo istorijos ir pilietiškumo mokytojas A. Jonušas

jonusasŠiandien Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje išrinktas Meilės Lukšienės premijos laureatas. Juo tapo Antanas Jonušas, istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokantis Vilniaus Valdorfo mokykloje, istorijos - „Karalienės Mortos“ mokyklos tarptautinio bakalaureato klasėje ir vedantis lytiškumo ugdymo pamokas VšĮ „Įvairovės ir edukacijos namuose“.

„Pusantros valandos vyko karštos komisijos diskusijos. Visą laiką sunku išrinkti geriausią, kai kandidatuoja daug stiprių pretendentų. Gera matyti, kad tiek daug puikių, iniciatyvių mokytojų dirba mūsų mokyklose“, - sakė viceministras Ramūnas Skaudžius, komisijos, atrenkančios kandidatus, pirmininkas. 

„Daugelis mano kolegų, nuostabių žmonių ir mokytojų, verti būti čia. Tikiu, kad sėkmę galime patirti tik veikdami drauge, vedami bendro tikslo. Mane žavi  bendruomeniškumo idėjos. Nors priimti sprendimus kartu ne visuomet paprasta, tačiau kartu priimti sprendimai tampa „savi“, jaučiamės už juos atsakingi“, - kolegiško bendradarbiavimo ir palaikymo svarbą akcentavo šių metų premijos laureatas Antanas Jonušas.  

A. Jonušas pabrėžia, kad tobulėdamas ir ieškodamas naujų prasmių pamokose nuolat išbando naujus, aktyvius mokymosi būdus, įgyvendina įvairius projektus.

Istorijos bakalauras, edukologijos magistras Antanas Jonušas mokytojo karjerą pradėjo 2014 metais Vilniaus Valdorfo mokykloje. Kaip pats sakė, pajutęs palaikančią mokyklos atmosferą, draugišką kitų mokytojų priėmimą, netrukus visa galva įsitraukė į mokyklos bendruomenės veiklą, tapo klasės auklėtoju, aktyviu mokyklos darbo grupių nariu, ugdymo koordinatoriumi ir vienu iš mokyklos lyderių.

Mokytojas labai mėgsta akiratį plečiančias išvykas su mokiniais - ne kartą lankėsi užsienio Valdorfo mokyklose, Vilniaus muziejuose ir kitur.

Kaip inovatyviausias socialinių dalykų mokytojas pernai jis buvo apdovanotas Žinių ekonomikos forumo įsteigta „Inovatyviausio mokytojo“ premija. A. Jonušas aktyviai dalyvauja diskusijoje ir renginiuose švietimo temomis, šiemet tapo vienu iš „Šeimų asociacijos“ steigėjų ir valdybos nariu. A. Jonušas kuria metodinę medžiagą apie pamokų vedimą netradicinėse erdvėse, veda mokymus apie karjeros aplanko metodo taikymą mokantis ir įsivertinant, konsultuoja mokytojus, kaip pasiruošti valstybiniams brandos egzaminams.

Premija laureatui bus įteikta spalio 5 d. 15 val. ministerijoje iškilmingame Tarptautinei mokytojų dienai skirtame renginyje.

Į Meilės Lukšienės premiją šiemet pretendavo 25 mokytojai.

Premija gali būti skiriama mokytojams už demokratiškumo, bendruomeniškumo, pilietiškumo, tautiškumo, humanizmo ir kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą. Premija, kuri skiriama kasmet, įprasminamas daktarės Meilės Lukšienės atminimas, pedagogai skatinami aktyviai įsitraukti į švietimo darbus. Kandidatūras gali teikti mokyklų vadovai, savivaldybės, tėvų, mokinių, taip pat kitos nevyriausybinės organizacijos, švietimo asociacijos, ministerija ir jai pavaldžios įstaigos, savo kandidatūrą taip pat gali siūlyti pats pretendentas į premiją. Premiją 2010 m. įsteigė Švietimo ir mokslo ministerija.

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode