RETRO

reidaUkrainos saugumo tarnyba SBU antradienį pranešė surengusi reidą garsiame istoriniame Kyjivo ortodoksų vienuolyne, dėl įtariamos Rusijos agentų veiklos.

Į pietus nuo sostinės centro esanti XI amžiaus Kyjivo Pečorų laura, įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, yra Ukrainos Ortodoksų Bažnyčios atšakos, anksčiau buvusios Maskvos jurisdikcijoje, centras.

Ryšius su Rusija Bažnyčia nutraukė netrukus po rusų kariuomenės invazijos į Ukrainą.

SBU pranešime sakoma, kad „kontržvalgybinių priemonių“ imtasi siekiant „atremti ardomąją Rusijos saugumo tarnybų veiklą Ukrainoje“.

Kyjivas siekė „užkirsti kelią tam, kad Laura būtų naudojamasi kaip „rusų pasaulio“ centru“, ir užtikrinti, kad šiame objekte nesislapstytų „sabotažo ir žvalgybos grupės“, nebūtų saugomi ginklai, nurodė SBU.

Antradienį ryte prie Kyjivo Pečorų lauros apsnigtais auksiniais kupolais stovėjo policijos automobilis, pranešė naujienų agentūros AFP reporteris.

Ginkluoti pareigūnai tikrino įeinančių tikinčiųjų tapatybę ir krepšius.

Atskirai SBU antradienį pranešė, kad imtasi „saugumo priemonių“ dviejuose vienuolynuose ir vyskupijoje Rivnės srityje Ukrainos šiaurės vakaruose.

Redaktorė Miglė Giri

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode