Sprogimas

miestasKinija antradienį uždarė 4 mln. gyventojų turintį miestą, siekdama pažaboti vietinio užsikrėtimo koronavirusu atvejų protrūkį.

Miesto gyventojams nurodyta be būtinos priežasties neiti iš namų.

Nuo 2019 metų pabaigos, kai Kinijoje pirmą kartą buvo aptiktas naujasis koronavirusas, Pekinas įvedė griežtą sienų kontrolę. Šios priemonės leido suvaldyti užkrato plitimą, ir tai sudarė sąlygas atsitiesti šalies ekonomikai.

Tačiau Kinija itin griežtai reaguoja į bet kokius naujus vietinius protrūkius. Antradienį paskelbti nauji suvaržymai įsigaliojo šalyje per parą nustačius 29 naujus vietinio užsikrėtimo atvejus. Šeši iš jų buvo išaiškinti šiaurės vakaruose esančios Gansu provincijos sostinėje Landžou.

Landžou gyventojai turės likti namuose, nurodė pareigūnai išplatintame pareiškime.

Pareigūnai pridūrė, kad „piliečių įleidimas ir išleidimas“ bus griežtai kontroliuojami – išeiti iš namų bus leidžiama tik apsirūpinti būtiniausiais produktais ar gydymo tikslu.

Naujasis susirgimų protrūkis siejama su užkrečiamesne koronaviruso delta atmaina. Nuo spalio 17-osios šalyje jau nustatyti 198 COVID-19 atvejai.

Sveikatos apsaugos pareigūnai įspėjo, kad COVID-19 atvejų gali padaugėti, kai ateinančiomis dienomis bus suintensyvintas testavimas, siekiant suvaldyti protrūkį, siejamą su grupe kinų turistų, keliavusių po šalį.

Kinijos šiaurėje dešimtims tūkstančių žmonių jau anksčiau buvo griežtai nurodyta neiti iš namų.

Pekine, kur per praėjusią parą buvo nustatyti trys nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, apribotas patekimas į turistų lankomas vietas, o gyventojams patarta neišvykti iš miesto, jei tai nėra būtina.

Sostinėje taip pat buvo uždaryti keli gyvenamieji kompleksai, o sekmadienį organizatoriai neribotam laikui atidėjo maratoną, kuriame ketino dalyvauti apie 30 tūkst. bėgikų.

Nors Kinijoje susirgimų skaičius itin mažas, palyginti su dauguma kitų pasaulio vietų, šalis per visą pandemiją griežtai laikosi „nulinės tolerancijos“ dėl COVID-19 strategijos.

Valdžia pasiryžusi pažaboti ir naujausią susirgimų protrūkį, iki Pekino žiemos olimpiados belikus kiek daugiau nei 100 dienų.

Antradienį oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė, kad Vidinės Mongolijos regiono šiaurėje esančios Edzino apygardos komunistų partijos sekretorius buvo atleistas iš pareigų „dėl prasto epidemijos prevencijos ir kontrolės priemonių įgyvendinimo“.

Edziną taip pat palietė pastarasis protrūkis, daugiausia išplitęs Kinijos šiaurėje.

Masinis gyventojų testavimas vykdomas 11-oje provincijų. Sekmadienį valdžia penkiuose regionuose, kur buvo nustatyta COVID-19 atvejų, sustabdė turistinių grupių keliones tarp provincijų. Tarp šių regionų yra ir Pekinas.

Pekino nerimą dėl pastarojo protrūkio liudija miesto policijos pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl įtariamų COVID-19 saugos pažeidimų. Tyrimai atliekami dėl dviejų užsikrėtusių asmenų, slėpusių ligos simptomus, dėl dviejų gyventojų, kurie pažeidė karantiną perlipę tvorą, taip pat dėl dviejų farmacininkų, pardavusių vaistų nuo kosulio ir karščiavimo pažeidžiant nustatytas taisykles.

Jau anksčiau Landžou mieste ir ir kai kai kuriuose Vidinės Mongolijos rajonuose buvo sustabdytas viešojo transporto ir taksi paslaugų teikimas.

Redaktoriai: Raimondas Čiuplys, Rūta Androšiūnaitė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode