Sprogimas

Šventė, nuspalvinta džiaugsmu ir meile

Penktadenį Mažeikių Senamiesčio pagrindinės mokyklos aktų salėje vyko renginys, skirtas Motinos dienai paminėti: mes, 6a klasės mokiniai, sveikinome savo mamas.

Šventę, kurioje dalyvavo mamos, tėveliai ir kiti artimieji, organizavo auklėtoja Violeta Giraitienė ir klasės mokiniai. Mes dainavome, grojome, šokome, suvaidinome etiudą, atlikome kompoziciją iš savo sukurtų miniatiūrų ir eilėraščių. Tėveliai žavėjosi savo talentingais vaikais.

 

Baigiantis renginiui, visi atlikome dainą ,,Aš širdyje labai myliu savo mamą“ ir įteikėme mamoms po raudoną rožę. Šią šventę tikrai nuspalvinome džiaugsmu ir meile.

      Originalias ir jautrias miniatiūras sukūrė Meda Kvasytė.

Ko aš Tau niekad nesakiau...

Aš nešiojau Tave ilgiau nei devynis mėnesius.

Tu privertei mane verkti...

Aš Tau atidaviau visa, kas geriausia ir prasmingiausia...

Tu visada mano nugalėtoja...

Man skaudėjo...

Aš žinau, kad nesi tobula...

Aš nerimavau dėl Tavęs...

Bet aš pakartočiau visa tai dar kartą...

................

Mama... Ji lyg paukštė. Saugo mus po savo sparnais, glaudžia prie širdies, aukojasi, myli, gyvena dėl mūsų. Vėliau moko skristi – išskleisti sparnus, pakilti į dangų ir nutūpti. Išleidžia mus į platųjį pasaulį ir, kad ir kur bebūtume, visada yra šalia. Niekad neišskrenda viena. Visuomet yra su mumis. Neišduoda, globoja ir myli, kol tampame suaugusiais paukščiais plačiais sparnais ir pradedame skraidyti vieni...

..................

Mama – tai meilė, rūpestis, nuoširdumas, taika ir ramybė. Džiugesys, laimė, juokas. Šiluma, jaukumas, gėris... Ašaros, skausmas, liūdesys... Šaltis, bemiegės naktys, baimė... Štai kas slypi Joje... Mama daug patyrė, bet Jos laikas nuskaidrintas Palaimos. Dėl mūsų Ji išgyventų tai vėl ir vėl...

Austėja ŠARKELYTĖ

6a klasės mokinė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode