Sprogimas

Parskridus gandrams

Balandžio 25 d. muziejuje atidaryta Mažeikių rajono technologijų mokytojų ir mokinių kūrybinių darbų paroda „Parskridus gandrams“.

Parodos atidarymo metu dalyvius ir susirinkusius žiūrovus sveikino Ukrinų pagrindinės mokyklos artistai (ruošė lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Rūta Šambarauskienė). Gal įtaigiai parodytai meninei kompozijai tiktų pavadinimas „Alio, ar girdi mane?“ Jos metu labai jautriai buvo paliesta plati temų amplitudė: gimtojo krašto gamta ir grožis, mokyklos gyvenimas, jaunystės svajos, susvetimėjmas, emigracija ir pan. Mažieji aktoriai eilėmis bei daina stengėsi parodyti tai, kas juos labiausiai jaudina, tikėjosi, kad bus išgirsti, ir jiems tai puikiai pavyko.

 

Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijoje bei Ukrinų pagrindinėje mokykloje dailės ir technologijų mokytoja dirbanti Inga Šilinskaitė pristatydama parodą sakė, kad pavasaris simbolizuoja atgimimą ir džiaugsmą, o gandras lietuvių tautosakoje simbolizuoja gyvybės nešėją ir santarvę, nes buvo tikima, kad gandrai suka lizdus ten, kur vyrauja tarpusavio šiluma ir geri santykiai. Rytuose gandras reiškia ilgaamžiškumą, o daugelyje kultūrų – vaikų ištikimybę tėvams. Tai atrado iš tikėjimo, kad gandrai maitina savo tėvus kaip ir savo vaikus.

I. Šilinskaitė nusakė parodos tikslus, pasidžiaugė dalyvių gausa, profesionalumu, pristatė dalyvius.

Parodai kūrybą pateikė 7 pagrindinės mokyklos: Pavasario, Sodų, Senamiesčio, Kalnėnų, Ruzgų, Pikelių, Ukrinų, 5 gimnazijos: M. Račkausko, Gabijos, Sedos V. Mačernio, Viekšnių, Židikų M. Pečkauskaitės, Mažeikių politechnikos mokykla.

Muziejaus direktorius Vaidotas Balzeris sveikindamas parodos organizatorius ir dalyvius pažymėjo, kad šiandien aplink mus tvyro daug pilkos spalvos, pesimizmo ir blogio, kurie dažnai užgožia šviesą ir gerus darbus, tačiau gabių žmonių sukurti darbai ir vyraujančios šviesios spalvos nuteikia optimistiškai, motyvuoja ir suteikia viltį ateičiai.

Visi parodos dalyviai apdovanoti muziejaus padėkos raštais.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotr.

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode