Sprogimas

Šventė mažiesiems

Pirmadienio popietę Mažeikių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko netradiciniai skaitymai „Prabilę Šekspyro sonetai“.Vieno žymiausių pasaulio rašytojų 400-osioms mirties metinėms paminėti skirtame renginyje skambėjo Mažeikių Merkelio Račkausko ir Gabijos gimnazijų moksleivių bei mokytojų įvairiomis kalbomis skaitomi V. Šekspyro sonetai ir kompozicija meilės tema.

Antradienį čia vyko susitikimas su viešnia iš Kauno charizmatiška rašytoja Danguole Kandrotiene.

D. Kandrotienė – VšĮ leidybos namai „Terra Publica“ direktorė ir vyriausioji redaktorė, daugiau nei 20 turizmo leidinių sudarytoja, enciklopedijų „1000 dalykų, kuriuos turėtum žinoti“, „Aš ir pasaulis“ ir praktinio vadovo vaikams „Nepamesk galvos“ sudarytoja, 10 knygų vaikams autorė, apdovanota Prano Mašioto premija. Autorės knygos: „Pasaiba“ (2014), „Spintos istorijos“ (2013), išrinkta geriausia 2013 m. knyga vaikams ir paaugliams, pripažinta tarptautiniu „Baltuoju varnu 2014“ ir išrinkta geriausia 2014 m. vaikų knyga, „Mano kelionių dienoraštis“ (2012), „Šaukšto Šmaukšto stalo akademija“ (2010) ir „Blusa Izabelė“ (2009) ir kt.

Šventė jau nuo pat pradžių žadėjo įvairių netikėtumų. Tai patvirtino „Žiburėlio“ pradinės mokyklos trečiokėliai ir Senamiesčio pagrindinės mokyklos antrokėliai, ją pradėję dainelėmis ir šokiais. Mini koncertėlis buvo smagus visiems susirinkusiems.

Rašytoja D. Kandrotienė prieš renginį nenuobodžiavo. Ji šiltai bendravo su mokinukais, domėjosi pomėgiais, klausė atsineštų žaislų vardų ir kitokių smagių dalykų. Savo atsivežtą knygelės personažą Pasaibą viso renginio metu davė pasaugoti mergaitei, kuri dainavo šiek tiek sirguliuodama. Vaikai neprieštaravo ir plojimais palaikė tokį rašytojos sprendimą. Daugelio knygelių autorė papasakojo apie savo kūrybą, o vėliau netgi surengė smagią viktoriną.

Galima pastebėti, kad ši vaikiška šventė išsiskyrė iš kitų mieste vykusių renginių masės savo betarpiškumu, jaukumu, šiluma ir nesuvaidintomis emocijomis.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode