Sprogimas

Moksleiviai skaitė Senekos laiškus

     Penktadienį, prieš pat vidurdienį, prie Lietuvos Tūkstantmečio įamžinimo akmens, susirinko būrys žmonių, tarp kurių daugiausia buvo Mažeikių rajono savivaldybės vadovai, specialistai bei kiti darbuotojai. „Ventos“ progimnazijos mokytojos bei mokiniai pakvietė čia paminėti Pasaulinę kultūros dieną ir paklausyti laiškų.

 

Skaito miestui

Pasak „Ventos“ progimnazijos direktoriaus pavaduotojos ugdymui Lijanos Pocevičienės, progimnazija nuo 2011 metų palaiko švietėjišką ir socialinį projektą „Visa Lietuva skaito vaikams“: „Šį pavasarį inicijuojame ir pristatome idėją „Venta“ skaito savo miestui“. Mūsų tikslas – priminti suaugusiems, kad skaitymas balsu – ne tik pigiausias, veiksmingiausias ir seniausias ugdymo būdas, bet ir magiškas vyksmas, iliustruojantis bendrystę, dvasinį ryšį, emocinės sveikatos garantas ir investicija į sėkmingos visuomenės ateitį.“

Pirmasis „ventiškių“ klausytojas – rajono Savivaldybės darbuotojai. L. Pocevičienės teigimu, diena pasirinkta neatsitiktinai, nes balandžio 15-oji – Pasaulinė kultūros diena. Dar planuojama savo idėją pristatyti Viešojoje bibliotekoje, Trečiojo amžiaus universiteto lankytojams ir tiesiog gatvėje. „Tikimės, kad tokia iniciatyva taps bendravimą skatinančiu vitaminu“, – sakė L. Pocevičienė.

Apie tai, kas svarbiausia

     Laiškus skaitė lietuvių kalbos mokytojos Violetos Valenskienės „Iškalbos meno“ studijos nariai – aštuntokai Eligijus, Tadas, Džiugas, Emilijus, Valdas ir Vilmantas.

„Šį kartą skaitome Senekos laiškus Liucilijui apie draugystę, bičiulystę, sąžiningumą, pasitikėjimą ir laimingą gyvenimą, kuris susideda iš teisingų poelgių“, – sakė direktoriaus pavaduotoja.

Moksleiviams perskaičius laiškus, ant paspirtukų pasirodė du „laiškanešiai“, kurie susirinkusiesiems išdalino po laišką, o L. Pocevičienė kvietė visus parašyti atsakymus pasirinktiems adresatams.

Dėkojo už staigmeną

     Gavusieji laiškus skaitė juos susimąstę. Vicemerė Irena Macijauskienė prisipažino seniai laikiusi rankoje popierinį laišką ir dar tokiu gražiu raštu parašytą. „Iš tiesų, klausydami tuos laiškus, daug ką supratome, kad laiškai gali būti labai įvairūs. Kiekvienas laukiame laiško, tos šilumos ir nuoširdumo. Ačiū už tokią kilnią ir gražią iniciatyvą, vienijančią žmones, įkvėpimą mums prisiminti laiškų rašymą ir jų laukimo džiaugsmą“, – dėkojo Savivaldybės mero pavaduotoja I. Macijauskienė ir įteikė kupiną vaisių ir saldumynų pintinę „Ventos“ progimnazijos bendruomenei.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode