Sprogimas

Edukacinės pamokos Ukrinų bibliotekoje

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Ukrinų filiale balandžio 5–6 dienomis lankėsi Ukrinų pagrindinės mokyklos pradinukai ir 5–9 klasių mokiniai susipažinti su planšetinių kompiuterių galimybėmis. Nauji įrenginiai gauti iš projekto „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“, kurį remia Lietuvos kultūros ministerija ir Nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos projektas „Bibliotekos pažangai2“.

Balandžio 5 dieną bibliotekoje lankėsi Ukrinų pagrindinės mokyklos pirmokai su mokytoja Jūrate Šiauliene. Bibliotekininkė pristatė, kaip naudotis planšetėmis „Apple iPadAir 2“ ir į jas įdiegtomis programėlėmis „Photos“, „Qrafter“. Taip pat papasakojo apie QR kodus, jų kūrimą ir galimybes. Bibliotekoje vaikai bandė fotografuoti, kurti ir nuskaitinėti QR kodus. Įpusėjus susitikimui į biblioteką užsuko klebonas Egidijus Jurgelevičius su Židikų seniūne Skirmute Stasyte, kurie stebėjo, kaip vaikai naudojasi planšetėmis, ir sutiko pasidaryti bendrą asmenukę. Vaikams labai patiko edukacinė pamoka, ypač QR kodų nuskaitymo programėlė, kurią panoro parsisiųsti ir į savo išmaniuosius įrenginius.

Balandžio 6 dieną į biblioteką atvyko aukštesniųjų klasių mokiniai. Bibliotekininkė supažindino su planšetėmis „Apple iPadAir 2“ ir įdiegtomis programėlėmis: „Photos“, „iBooks“, „Qrafter“, „Aurasma“. Pristatant „Qrafter“ programėlę, moksleiviai prisipažino, kad buvo pastebėję QR kodus ant stendų autobusų stotelėse, žurnaluose, ant naujų knygų viršelių, bet nežinojo, ką jie reiškia. Sužinoję, kad QR kodų etiketėse yra talpinama įvairi informacija, kurią QR skeneriai, mobilūs telefonai su fotokamera bei išmanieji telefonai gali nuskaityti, visi su didžiuliu noru panoro patys tai išbandyti. „Photos“, „iBooks“ programėlės jaunuolių jau buvo naudojamos, o „Aurasma“ jiems buvo naujiena. Viena iš jos galimybių visus labai pralinksmino, kai ja buvo nuskaitytas 20 Eur banknotas ir pasiklausyta grojamos melodijos. Mokiniai prisipažino, kad tokių dalykų dar nežinojo. Nuo šiol bibliotekoje jaunuoliai galės kurti pristatymus, filmukus, skaityti el. knygas, fotografuoti, piešti, kurti, mokytis ir tobulėti. Pamokos pabaigoje visi pritarė, kad mobilieji įrenginiai suteikia neribotas galimybes.

Valda MURAVJOVIENĖ

Ukrinų filialo vyresnioji bibliotekininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode