Sprogimas

Žemės dienai skirta akcija ,,Auga daigelis – augu ir AŠ“!

Mažeikių kultūros centras ieško naujų formų renginiams, kurie iki šiol nėra tvirtai įsišakniję, žmonėms įprasti, viena iš jų – Žemės diena. Poreikis aplankyti darželius atsirado todėl, kad mažoji karta turi ,,užaugti“ su renginiais, kurie kada nors taps įprastais, be to, darželius lankantys vaikai ne visada turi galimybę atvykti į Kultūros centrą.

Mažas vaikas, kaip tas mažas daigelis, prižiūrimas, mylimas, puoselėjamas tėvelių, užauga ,,dideliu“ žmogumi.  

Akcijos metu personažų Žibuoklės ir Zukio puikio aplankyti visi Mažeikių rajono darželiai, per 100 grupių, išdalinta tiek pat augaliukų svogūnėlių. Vaikai buvo kviečiami sodinti, auginti daigelius, jais rūpintis, prižiūrėti, o kartu su daigeliais augti ir patiems, nepamirštant valgyti daug daržovių, sportuoti bei daug šypsotis.

Akcijos metu pamatėme, kad įstaigos pačios aktyviai dalyvauja aplinkosauginėse programose, sėja, augina pačių įvairiausių augaliukų, kuria nuostabius kūrinius iš antrinių žaliavų, o darželiuose tvyranti ypatinga vidaus kultūra – nuoširdaus auklėtojų darbo rezultatas.

Darželiai palaiko naują iniciatyvą, kuri atneša naujos patirties ir nepaprasto džiaugsmo vaikams.

Akciją vainikuos birželio 9 d. vyksiantis Pasaulinei aplinkosaugos dienai skirtas renginys. Tai dienai darželiai grąžins augaliukus, kurie papuoš Mažeikių miestą.

Karolina RIAUKAITĖ

Mažeikių r. savivaldybės kultūros centras

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode