Parama dėkojame




Sprogimas

Mokiniai susipažino su naujomis technologijomis

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Ukrinų filiale kovo 29–30 dienomis lankėsi dvi ekskursijos, kurių metu Ukrinų pagrindinės mokyklos pradinukai ir 5–9 klasių mokiniai susipažino su įranga, gauta iš projekto „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“, kurį remia Lietuvos kultūros ministerija ir Nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos projektas „Bibliotekos pažangai2“.

Kovo 29 dieną bibliotekoje lankėsi Ukrinų pagrindinės mokyklos pradinukai su mokytoja Jūrate Šiauliene. Susirinkusiems buvo pristatytos naujos bibliotekos paslaugos. Bibliotekininkė, demonstruodama skaidres, pristatė 2015-ųjų Metų knygą vaikams – Ramunės Savickytės „Adelės dienoraštis. Ruduo“. Vaikams buvo rodoma akcijos „Metų knygos rinkimai 2015“ baigiamojo apdovanojimų renginio, kuris vyko Vilniaus knygų mugėje, įrašo ištrauka. Jiems labai patiko žiūrėti filmuotą medžiagą dideliame ekrane ir planšetiniai kompiuteriai, su kuriais plačiau susipažins kituose susitikimuose.

Kovo 30 dieną į biblioteką atvyko aukštesniųjų klasių mokiniai. Bibliotekininkė, supažindindama su naujomis technologijomis, pristatė 2015-ųjų Metų knygą paaugliams Rebekos Unos „Atjunk“ ir peržiūrėjo Vilniaus knygų mugėje vykusios akcijos „Metų knygos rinkimai 2015“ baigiamojo apdovanojimų renginio įrašo ištrauką. Susipažinę su nauja įranga, mokiniai išsakė ir savo pageidavimus, kad ateityje jie norėtų ateiti į populiarių filmų peržiūras bibliotekoje. Planšetiniai kompiuteriai mokiniams nebuvo naujiena, bet parodžius Qrafter kodų ir Aurasmus programėles, visi su nekantrumu panoro jas išbandyti, bet bibliotekininkė pažadėjo pakviesti juos į biblioteką kitą kartą. Šio renginėlio pabaigoje pasidarėme smagią bendrą asmenukę.

Valda MURAVJOVIENĖ

Vyresnioji bibliotekininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode