RETRO

Tapyba pagal skaičius suaugusiems

Leiskite savo vidiniam vaikui išsilaisvinti ir imkitės kūrybinės veiklos. Jūs niekada nesate per senas pradėti! – frazė, kuri kuo puikiausiai atitinka tapybos pagal skaičius užsiėmimą.

Tapyba pagal skaičius suaugusiems – veikla, kuri skatina mąstymo bei smegenų aktyvumą, išlaiko protą aktyviu, ypač, kai pradedama nuobodžiauti. Tai padeda pagerinti koordinaciją, lavina atminties įgūdžius ir paaštrina mintis, stengiantis vizualizuoti ir įgyvendinti tapybos koncepcijas.

Ar ši tapyba tinka suaugusiems žmonėms?

Tapyba pagal skaičius suaugusiems – veikla, su kuria jau puikiai esame susipažinę nuo vaikystės. Ar dar pamenate tas spalvinimo knygeles su sužymėtais įvairių dydžių skaičiais kiekviename segmente?

Kai kuriems suaugusiems žmonėms vis dar atrodo, kad tokia veikla yra išskirtinai vaikiška, tačiau tai netiesa. Juk kūrybiškumas neturi jokių amžiaus apribojimų ir, norint užsiimti tapyba pagal skaičius, nereikia turėti jokių specialių įgūdžių. Jeigu jaučiate nostalgiją vaikystei, norite atrasti naują hobį ir tiesiog atsipalaiduoti bei išsilaisvinti nuo vidinio nerimo – būtinai išmėginkite šią meno formą.

Ar galima tapyti pagal skaičius, kai neturima jokio polinkio į menus?

Tapyba pagal skaičius – tai ta veikla, kurios gali imtis kiekvienas. Kalbant grynai apie tapybą, tai daugelis net nenori imti teptuko į rankas, nes bijo suklysti ar tiesiog nemoka piešti. O štai tapymas pagal skaičius atveria naujas galimybes ir „užveda“ ant kūrybinio kelio. Sužymėti skaičiais plotai suteikia aiškumo ir palengvina visą tapybos procesą.

Nuo kada atsirado ši meno veiklos rūšis?

Tapymo pagal skaičius veikla menama dar nuo Renesanso laikų. Leonardo Da Vinci, norėdamas išmokinti savo mokinius tapybos, tam tikrus raštus sužymėdavo skaičiais, nurodančiais, kur kokia konkreti spalva turėtų būti naudojama. O jau 1950 metais, įkvėptas šios Leonardo Da Vinci idėjos, Danas Robbinsas sukūrė pirmąjį tapybos pagal skaičius rinkinį.

Tapyba pagal skaičius ir psichinė žmogaus sveikata

Nekalbant apie meninius procesus, tapyba pagal skaičius suteikia ir daug kitų privalumų. Tai vienas iš gyvenimo malonumų, kuris gali būti be galo naudingas jūsų psichinei sveikatai.

Net ir kalbant apie neseniai pasibaigusį karantiną ir pandemiją – daugelis žmonių vis dar kovoja su liūdesio epizodais ir net depresija. Tapyba pagal skaičius kiekvienam žmogui natūraliai pakelia dopamino, hormono, atsakingo už laimės jausmą, lygį. Juk stabili psichinė sveikata bei ramybė svarbi kiekvienam iš mūsų. Tapyba pagal skaičius gali būti laisvai priskiriama prie tam tikrų terapijos formų.

22-159

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode