Parama dėkojame




Bendruomenė aptarė praėjusių metų veiklą

      Praėjusią savaitę gausiai susirinkusi Mažeikių rajono Viekšnių gyvenvietės bendruomenė išklausė pirmininkės ataskaitą, išsakė savo pageidavimus ir pasiūlymus. Netrūko klausimų susirinkime dalyvavusiam Viekšnių seniūnijos seniūnui.

Pateikė ataskaitą

Bendruomenės pirmininkė Genovaitė Čiužienė pristatė bendruomenės tarybą ir pasiūlė išrinkti naują narį vietoj išėjusio iš tarybos. Į bendruomenės tarybą pasiūlytas Gytis Maneikis, kuris išrinktas vienbalsiai.

Pasak pirmininkės, praėjusiais metais bendruomenė aktyviai dalyvavo minint valstybines šventes, sveikino liaudiškos muzikos kapelą Jonkelis“ gyvavimo dešimtmečio proga,dalyvavo akcijoje „Darom“. Vyko į ekskursijas, dalyvavo bendruomenių ir kitose šventėse, organizavo dviračių žygį.

„Tiek matomų epizodų, tačiaubendruomenės veikloje nemažai nematomo ir neparodomo darbo, – sakė G. Čiužienė. – Stengėmės atsiliepti į viekšniškių prašymus ir bendruomenės vardu rašyti įvairioms institucijomsdėl Kegrių šaltinio, kurį žmonės taip įvertina ir nori naudoti vandenį. Ypatingai daug dėmesio skyrėme Viekšnių muziejams, keletą kartų važiavome pas merą, buvome susitikę su Mažeikių muziejaus direktoriumi, kitais valdininkais, bet nelabai nori mus išgirsti. Šiais metais pateikėme paraiškas trims projektams: Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai dėl stovyklos- seminaro „Viekšnių puodininkystė:vakardabar – rytoj“, Kūno kultūros ir sporto departamentui „Sportuojanti bendruomenė – sveika bendruomenė“ ir Lietuvos kultūros tarybai – „Viekšnių geležinis vilkas“.

Kvietė teikti pasiūlymus

Bendruomenės pirmininkė tvirtino, jog taryba nieko gero nenuveiks, jei bendruomenės veikloje nedalyvaus visi nariai:Jei turite kokių idėjų, pasiūlymų – nelaukite kvietimo, ateikite, sakykite, dirbsime kartu. Auginkime, brandinkime mintis ir jas įgyvendinkime. Juk kas, jei ne jūs, geriausiai žinote, ko labiausiai reikia mūsų miestui. Turime visi padirbėti, kad bendruomenės tikslai mums visiems rūpėtų kaip savo asmeninis kiemas.

Atsakė į klausimus

        Prieš užduodant klausimus seniūnui, bendruomenės narė Tamara Maneikienė kreipėsi į visus viekšniškius, kad gyventojai susitvarkytų ne tik savo kiemą, bet išeitų ir į gatvę. Jos manymu, reikia atkreipti dėmesį ir į negyvenamų namų pakeles. „Kada Viekšniuose bendruomenė buvo suorganizavusi akciją „Darom“, iš nuotraukų matyti, jog dalyvavo tik bendruomenės tarybos nariai, o kur kiti Viekšnių gyventojai? – retorinį klausimą uždavė T. Maneikienė – Kodėl žmonės tokie neaktyvūs?“ Ji pasiūlė gyventojams, kurie nesitvarko aplinkos, skirti nuobaudas.

        Viekšnių seniūnas K. Kryžius, atsakydamas į klausimą apie gatvių apšvietimą, paaiškino, kad viskas priklauso nuo rajono biudžeto. Trūksta lėšų, o kreditorinių įsiskolinimų daryti negalima. Daugelis dalyvaujančių pasipiktino, kad Mažeikių mieste visos gatvės apšviestos, o mažiems miesteliams lėšų nelieka. Seniūnas atsakė, jog yra gauta europinių lėšų, kuriomis norėtų įdiegti naujos kartos šviestuvus, išsiųsti pamąstymai, laukiama atsakymo.

Į klausimą dėl pažintinio tako palei Kalupio upelį įrengimo K. Kryžius atsakė, kad rengiamas projektas, tai atlieka Ventos regioninis parkas. Taip pat domėtasi, kas bus daroma su avariniais namais, ar nebūtų galima įrengti automobilių stovėjimo aikštelės teritorijoje, esančioje tarp gimnazijos ir cerkvės, piktintasi, kad miestelio centre esančiame parkelyje girtuokliaujama, šiukšlinama, tarp tujų atliekami gamtiniai reikalai ir pan. Gyventojai iškėlė klausimą ir dėl šunų atvirose erdvėse vedžiojimo bei ekskrementų nesurinkimo, valkataujančių šunų, kokias drausmines nuobaudas galima skirti šunų šeimininkams už nepriežiūrą, ar yra įstatymo numatytos baudos. Seniūnas kvietė gyventojus informuoti apie pastebėtus pažeidimus ar netinkamą elgesį ir tada, pasak jo, bus galima taikyti nuobaudas ar kitokias poveikio priemones.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode