Sprogimas

Gimnazistų darbų paroda „Kaukė“

Sausio 29 d. Mažeikių švietimo centre atidaryta Merkelio Račkausko gimnazijos moksleivių darbų paroda „Kaukė“, kurią apžiūrėti galima visą vasario mėnesį.

Paklaustas apie pateiktus darbus ir pačią parodą, gimnazijos dailės ir technologijų mokytojas Raimondas Milėška sakė: „Darbus šioje parodoje eksponuoja gimnazistai, pasirinkę dailę kaip bendrąjį kursą. Čia eksponuojama 18 kaukių, kurios išsiskiria tuo, kad kiekviena jų per individualų meninį suvokimą ir vidinę pasaulėjautą identifikuoja patį kūrinio autorių. Jos nėra bevardės, nėra tik elementarus dekoro ar puošybos elementas, bet yra kiekvieno jauno kūrėjo spalvingas mikro pasaulis, kurį buvo galima pabandyti išreikšti per konkrečią temą – „Kaukė“.“

 

Pasak mokytojo, kaukių atlikimo technika gana paprasta ir ne nauja. Naudojant gipsinį bintą, išmirkytą vandenyje, bei kitas pagalbines priemones, pasidaromas savų veidų formos atspaudai – kaukės. Vėliau jos tvirtinamos prie plokščių ar kitos medžiagos ir kiekvienas mokinys sukuria savo kaukės dizainą. Karūnos yra erdvinės ir visų skirtingos, kadangi gimnazistai turi savo supratimą ir atlikimo braižą, be to, naudojamos skirtingos atlikimo technikos: tapyba, grafika, koliažas ir pan.

„Pradinis darbų atlikimo sumanymas buvo truputį kitoks. Jis buvo žymiai sudėtingesnis, tačiau manieji gimnazistai pamažu nuėjo tuo kūrybiniu saviraiškos ieškojimo keliu, kuris davė labai įdomų rezultatą ir dabar pristatomas šioje parodoje. Aš tuo esu patenkintas“, – trumpą pasakojimą baigė mokytojas R. Milėška.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode