Parama dėkojame




Leckavoje šurmuliavo Jokūbinių jomarkas

  Šeštadienio popietę Leckavos Dainų slėnyje vyko tradicinis Jokūbinių jomarkas, tad čia netrūko prekybininkų, įvairių atrakcijų ir linksmų dainų bei šokių. Vakare liepsnojo Jokūbinių laužas.

Tęsia tradicijas

      Leckavoje Jokūbinių tradicija tęsiasi jau ne vieną dešimtmetį. Pasak renginio vedėjo Vaido Andrijaičio, į Leckavą suvažiuodavo minios prekybininkų, amatininkų, artistų, vykdavo ne tik prekyba, bet ir įvairūs pasirodymai, atrakcionai.

 

 

      Netrūko prekybininkų ir šeštadienį. Norintys galėjo įsigyti tapytų paveikslų, žaislų ir kitų prekių, dalyvauti loterijoje, paskanauti alaus ir skanumynų. Aukcione buvo siūloma įsigyti įvairių namų ūkyje reikalingų daiktų.

 Taip pat vaikai ir suaugusieji galėjo išmėginti „Burbuliatorių“, pajodinėti ant gražuolių žirgų, papalaukioti baidarėmis, o sporto mėgėjai išbandė rankos taiklumą mėtydami kamuoliukus į krepšelius ar žaisdami smiginį, mesdami į tolį kamuolį. Išaiškintas šokliausias renginio dalyvis, šokinėjant per virvutę. Prie šachmatų ir šaškių lentų susikovė šių sporto šakų mėgėjai. Stipruoliai išbandė savo jėgas kilnodami 16 kg sveriantį svarstį. Stipriausiu pripažintas Rimantas Žulpa, svarstį iškėlęs 130 kartų. Visi rungčių nugalėtojai ir prizininkai apdovanoti ledais ir atminimo dovanomis.

Surengė koncertą

      Šventės pradžioje į aikštę atžygiavo visi kolektyvai, nešini rugių varpų vainiku, kurį perdavė Leckavos kaimo bendruomenės pirmininkei Onutei Savickienei. Priėmusi vainiką, pirmininkė dėkojo šventės rėmėjams, ypač Reivyčių seniūnijos seniūnui Stanislovui Puteliui.

    Pirmieji scenoje pasirodė svečiai iš Akmenės kultūros centro Papilės kultūros namų – liaudiškos muzikos kapela „Liepa“. Juos pakeitė Urvikių kultūros centro folkloro ansamblis „Ašvija“, to paties kultūros centro Buknaičių kultūros namų liaudiškos muzikos kapela „Vadakstėlė“ ir Leckavos kultūros namų vokalinė grupė „Leckavos vaikai“ bei jaunoji solistė Emilija. Čigoniškais šokiais visus pradžiugino Sedos kultūros centro moterų šokių grupė „Mitrulis“.

      Šmaikščiais pasakojimais bei skambiomis dainomis šventės dalyvius sveikino grupė „Pikaso“, kurios dainininkai ragino visus pajudėti, pašokti ir kartu padainuoti. Sodriu, galingu balsu stebino „Lietuvos talentų“ nugalėtojas Marius Petrauskas.

      Po koncerto suliepsnojo Jokūbinių laužas, o smagiai nusiteikę renginio dalyviai linksminosi vasaros gegužinėje su grupe „Vyner“.     

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode