Sprogimas

Paminėta Renavo sukaktis

Liepos 4-ąją į Renavo pagrindinės mokyklos stadioną sugužėjo daug svečių – Renavo 235-erių metų sukakties proga.

Sveikinimai

Šventės pradžia – krepšinio varžybos 3x3, kuriose dalyvavo 5 komandos. Po krepšininkų varžybų pasirodė Sedos pučiamųjų orkestras „Griaustinis“ su Mažekių moksleivių namų šokių studijos „Saulė“ šokėjomis, iškilmingai pražygiavęs per Renavo kaimą.

Renginio atidarymo metu apdovanoti krepšinio turnyro nugalėtojai. Pirmąją vietą iškovojo „Renavo“ komanda, antrąją – „Seda“, trečiąją – „Grandai“, ketvirtąją – „Varduva“ ir penktąją – „Olimpas“. „Jeigu manęs kas paklaustų, su kuo žmogų sieja gražiausi ir geriausi atsiminimai, atsakyčiau Jono Biliūno žodžiais: su Tėviške, su tomis vietomis, kur gimėme ir augome, iš kur prasidėjo mūsų gyvenimo kelias,“ – sakė Renavo bendruomenės pimininkė Roma Jablonskienė ir perskaitė atsiųstą Seimo nario Kęstučio Bartkevičiaus sveikinimą: „Didžiausias gyvenimo džiaugsmas – jausti, kad esi reikalingas ir artimas žmonėms. Jūsų bendruomenė suburia ir sukuria džiaugsmo akimirkas kiekvienam šio kaimo gyventojui, skatina tobulėti ir gražinti aplinką, saugoti ilgametes tradicijas. Linkiu Renavo kaimo bendruomenei naujų didelių darbų ir sėkmės.“

Renginyje dalyvavusi Savivaldybės mero pavaduotoja Irena Macijauskienė linkėjo kuo daugiau bendravimo, geros nuotaikos ir puikios šventės, o Sedos seniūnijos seniūnas Algirdas Grinkevičius – santarvės, sveikatos ir visada būti vieningiems.

Gražius žodžius įteikdama padėką Renavo kaimo bendruomenei išsakė Renavo pagrindinės mokyklos direktorė Vida Gureckienė: „Jūs atiduodate savo proto galias, širdies šilumą, darbščių rankų prisilietimus tai žemei, kurioje mes visi gyvename. Nuo Jūsų prisilietimų šviesėja žemės veidas ir atsigauna žmonių sielos. Į Jūsų narsą keisti gyvenimą sudūžta visos negandos ir tai, kas nepasiekiama, tampa pasiekiama.“ V. Gureckienės teigimu, su kaimo bendruomene mokyklos bendruomenė puikiai sutaria, todėl R. Jablonskienės vadovaujamai kaimo bendruomenei linkėjo būti vieningai bei tvirtai.

Dagių bendruomenės pirmininkė Regina Mineikienė linkėjo ne tik tvirtybės, bet ir neblėstančio pasitikėjimo žmogumi: „Tegul darbštumas, išmintis ir geranoriškumas būna ištikimi Jūsų darbų palydovai, o Jūsų išdalintas gerumas kitiems tesugrįžta su kaupu. Būkite vieningi, didžiuokitės savo kaimu ir branginkite vieni kitus.“

Apdovanojo padėkomis

Už pagalbą bendruomenei R. Jablonskienė įteikė renaviškio fotografo nuotraukas su Renavo vaizdais ir daug padėkų. Daugiausia Renavo bendruomenei padėjo Sedos seniūnijos seniūnas A. Grinkevičius, Renavo durpyno direktorius A. Barkaukas, buvęs to paties durpyno direktoriaus pavaduotojas A. Igaris, renaviškiai Reda ir Romualdas Mitkai, Elytė Mingėlienė, Zita ir Albinas Mikalauskai, Aniceta Virkšienė ir šių metų naujokai, aktyviai įsilieję į bendruomenės gyvenimą, Virga ir Gytis.

R. Jablonskienė apdovanojo ir „jubiliejinius“ vaikus, gimusius šiais – 2015-aisiais – metais.

Visus susirinkusius linksmino Užlieknės kultūros namų liaudiškos muzikos ansamblis „Glousnis“ (vadovas Raimondas Teniukas). „Pirmiausia mūsų ansamblis įdomus tuo, kad vyrai groja, o jų žmonos dainuoja. Ansamblio nariai – ne tik užliekniškiai, yra dalyvių iš Krakių, Ventos, Mažeikių. Koncertuojame mes daug. Esame gana populiarūs ir kaimyninėje Latvijoje“, – „Būdui žemaičių“ sakė Užlieknės kultūros namų kultūrinio darbo organizatorė Birutė Vaičkuvienė.

Tuo tarpu mokyklos stadione vyko įvairios sporto rungtys: smiginio varžybos, baudų mėtymas, rungtis su rankšluosčiais ir pan. Pasak bendruomenės pirmininkės, kiekvienoje komandoje buvo po 5 žmones, bet vienas būtinai turėjo būti renaviškis, nesvarbu, dabar gyvenantis ar anksčiau gyvenęs Renave. Viena komanda buvo šeimyninė – susidėjo iš šeimos narių. Po „Glousnio“ susirinkusius toliau linksmino tų pačių Užlieknės kultūros namų estradinis ansamblis „Vakaras“. Dar ilgai stadione netilo liepa kvepiantis šurmulys.

Valerija KVEDARAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode