Sprogimas

Renginyje – visuomenės dėmesys vaikams

Antradienį Senamiesčio parke vyko Mažeikių rajono socialinių pedagogų organizuota šventė vaikams ir jaunimui „Mūsų vaikai – gyvenimo gėlės“.

Norėjo atkreipti dėmesį

Šis renginys siejamas su kasmet gegužės mėnesį visoje Lietuvoje rengiama akcija „Gegužė – mėnuo be smurto prieš vaikus“, skatinančia laimingą ir saugią vaikystę. Jos tikslas – ugdyti visuomenės atsakomybę už kiekvieną vaiką ir stiprinti nepakantumą smurtui. „Norėjome atkreipti suaugusiųjų dėmesį į vaikus“, – „Būdui žemaičių“ sakė renginio organizatorė, „Jievaro“ pagrindinės mokyklos vyr. socialinė pedagogė Ilona Grinkevičienė.

 

Šventėje dalyvavęs Savivaldybės meras bei šio renginio globėjas Antanas Tenys teigė nesitikėjęs, kad į šventę susirinks tiek žmonių. Pasak jo, net lietus susigėdo ir liovėsi lijęs, išvydęs tiek daug besišypsančių gražių vaikų. „Mes labai norime, kad vaikai augtų saugioje, sveikoje, kultūringoje, dvasingoje, kupinoje meilės ir gėrio aplinkoje, ir pasisakome prieš neapykantą, psichologinį bei fizinį smurtą. Tikiuosi, kad po šios šventės taip ir bus“, – kalbėjo A. Tenys. Mero teigimu, visgi Respublikoje apie 10 procentų vaikų yra skriaudžiami, dažniausiai smurto protrūkiai pastebimi asocialiose šeimose, ten, kur girtaujama, o tėvams rūpi tik socialinės išmokos, o ne vaiko priežiūra: „Manau, kad smurto prieš vaikus atvejų pasitaikydavo visada, tik anksčiau apie skriaudžiamą vaiką žinojo tik patys artimiausi žmonės: giminės, draugai, kaimynai, dabar apie tai atskleidžiame daugiau faktų, keliame į viešumą ir stengiamės su tuo kovoti. Norėtųsi, kad smurto būtų kuo mažiau.“

Įsijungė įvairios įstaigos

I. Grinkevičienė „Būdui žemaičių“ sakė besidžiaugianti, kad geranoriškai užimti renginyje dalyvavusius vaikus ir jaunimą pasisiūlė labai gausus nevyriausybinių, jaunimo organizacijų būrys, neformaliojo ugdymo įstaigos, klubai. Lietuvos šaulių sąjungos Mažeikių 1-oji kuopa visus vaišino koše, surengė senovinių ginklų parodą ir šaudymo iš orinio šautuvo varžybas, Žemaitijos skautų organizacija, LDB projekto „Pasitikėk savimi“ Mažeikių jaunimo grupė užėmė vaikus ir jaunimą įvairiais žaidimais, „Mano namai“, LPF „G vaikų pasaulis“, Moksleivių namai pasirinko meninės pakraipos veiklas, Šiaulių darbo rinkos mokymo centras, Sporto mokykla, Turistų klubas, Šachmatų klubas „Matas“, „Gudragalvis“, Visuomenės sveikatos biuras organizavo daugelio vaikų dėmesį patraukusių sportinių rungčių. „Smagu buvo klausytis ir matyti improvizuotoje scenoje Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos, Choreografijos mokyklos muzikantus bei šokėjus. Dainomis linksmino „Lietučio“ šou grupės bei Moksleivių namų solistės. Koncertą vedė nepailstančios Mažeikių politechnikos mokyklos studentės Lina ir Jolanta. Jos būsimosios apeigų ir renginių organizatorės. Studentėms talkino jų dėstytojas Vaidas Andrijaitis. Visus nustebino siurprizai: Mažeikių rajono policijos komisariato kinologo Tomo Taurinskio ir jo draugo, partnerio tarnybinio vokiečių aviganio veislės šuns Attilo pasirodymas,Mažeikių techninės kūrybos centro lėktuvas su sveikinimais ir Savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuotas burbulų pūtimas“, – pasakojo I. Grinkevičienė.

Šventėje iškelta ir simbolinė vėliava, sodinti gėlių svogūnėliai, atidaryta Vaikų alėja, kurios taką keraminėmis plokštėmis papuošė Mažeikių Pavasario pagrindinės mokyklos Dailės studijos mokiniai, vadovaujami Aleksandro Novako. Iš kiekvienos ugdymo įstaigos dalyvavo po 15 atstovų. Jie atsinešė savo rankomis padarytas popierines gėles, plakatus, nukreiptus prieš smurtą, atvirukus „Gerų tėvų receptai“. Plakatai bus eksponuojami miesto autobusų sustojimo aikštelėse.

Švč. Jėzaus Širdies ir Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčiose už santarvę šeimose ir vaikų auklėjimą krikščioniška dvasia buvo aukojamos šv. Mišios.         

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode