Parama dėkojame




Sprogimas

Mažeikiškio paroda – Visagine

Gegužės 15 d. Visagino kultūros centro parodų salėje buvo atidaryta mažeikiškio poeto ir fotografo Virginijaus Sungailos fotografijos paroda „Atspindžiai Mažeikių vandenyse“.

Iš biografijos

V. Sungaila gimė 1962 m. Biržuose, vėliau tėvai persikėlė gyventi į Naująją Akmenę. Nuo 1985 m. su šeima gyvena Mažeikiuose. Dar vidurinėje mokykloje Virginijus pradėjo rašyti eilėraščius, vėliau patraukė ir fotografija.

Darbai saviti ir įdomūs

Visagino parodoje žiūrovams pateikti nemažo formato fotografijų lakštai buvo palankiai įvertinti vietos profesionalių fotografų. Buvo pastebėta tai, kad dar tik kelerius metus fotografuojantis menininkas iš Mažeikių nusipelno geriausių žodžių, darbai – saviti ir įdomūs. Nors kiekvienas menininkas darbus vertina nuo „savo laiptelio“, tačiau atidarymo metu buvo išsakyta nuomonė, kad Virginijus, fotografuodamas paprasta nebrangia „muiline“ sugebėjo vandenyse (atspindžiuose) pastebėti ir užfiksuoti niuansus, smulkmenas ir detales, kurių kiti gali nepastebėti. Kūrėjas savo darbuose siekia pajusti ir atskleisti kuo platesnes meninės fotografijos galimybes. Visagino vietinė televizija paruošė reportažą ir interviu su parodos autoriumi. Renginio metu V. Sungaila taip pat pristatė ir savo poeziją, o penki parodos darbai liks svetingam Visagino miestui, kaip autoriaus dovana.

Eilėraštis

2014 m. V. Sungaila dalyvavo Klaipėdos rajono Jono Lankučio viešosios bibliotekos organizuotame fotografijų konkurse ir pelnė prizą „Už geriausias originalias fotografijas“.
Šių metų sausio 15 d.- balandžio 4 d „
VOZ' galerie“ Paryžiuje buvo atidaryta olandų menininkės Mirjam Appelhof paroda. Čia buvo eksponuojami jos dailės kūriniai ir su jais išleistas albumas. Šiame albume yra ir Virginijaus ranka rašytas jo eilėraštis.

Vytas ALEKNAVIČIUS

 

 



Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode