Parama dėkojame




Sprogimas

Palnosuose šėlo „Šokių fiesta 2015“

Šeštadienį Viekšnių kultūros centro Palnosų kultūros namuose devintąjį kartą vyko festivalis „Šokių fiesta 2015“, kurioje dalyvavo šokių kolektyvai iš Mažeikių ir Akmenės rajonų ugdymo įstaigų.

Smagu ir šokantiems, ir žiūrintiems

„Šokis – viena iš seniausių žmogaus kultūrinės veiklos formų. Nuo seno šokiai atspindi visuomenės tarpusavio santykius“, – gausiai susirinkusiems žiūrovams priminė renginio vedėjai Urtė ir Gytis.

Į tradicinį festivalį susirinkusius tėvelius, bičiulius ir visus, mėgstančius šią meno rūšį, linksmino ir, anot vedėjų, vertė užmiršti rūpesčius Mažeikių rajono šokių kolektyvai „Vėjūnė“, „Banga“ (vadovė Edita Gaižauskienė), Sodų vidurinės mokyklos kolektyvas „Mūza“ (vad. Sandra Žiubikienė), Palnosų kultūros namų (vad. Rima Šiuipienė), Vinco Deniušio meno mokyklos „Tornero“ ir „Sūkurėlis“ (vad. Edita Gaižauskienė), Vyturio pradinės mokyklos kolektyvo „Piruetas“ (vad. Edita Aganinienė) šokėjai. Šiltai buvo sutikti ir artimi kaimynai iš Akmenės rajono – Ventos kultūros namų kolektyvas (vad. Jelena Šiurkuvienė). Emocijas audrino Viekšnių Vinco Deniušio meno mokyklos breiko grupė „Šokantis drakonas“ (vad. Donatas Vaičiurgis).

Audringus šokėjus palydinčius plojimus pratęsė šiltos padėkos darbštiems vadovans bei dosniems rėmėjams. Skanaudami rėmėjų dovanomis vaikai ir vadovai jau planavo kitų metų dešimtąjį festivalį.

Šokti linksmiau draugų būryje

Organizatoriai apgailestavo, kad dėl tą pačią vykusių kitų renginių negalėjo atvykti šokėjai iš Telšių rajono, Kuršėnų Politechnikos mokyklos, Akmenės. Pasak festivalio organizatorės Rimos Šiuipienės, „dauguma kolektyvų į festvalį atvyksta jau ne pirmus metus. Šiemet susirinko 97 dalyviai iš septynių kolektyvų, o yra buvę ir 145. Mums nevarbu šokių žanras, svarbu šventė vaikams. Suvažiuoja tiek mokyklų, tiek kultūros namų jaunieji šokėjai.“ Kolektyvų vadovės patikino, jog žavi festivalio dvasia – nuoširdumas, paprastumas, vaikai ir vadovai apgaubiami organizatorių dėmesiu. O šokis, muzika ugdo vaikų estetinį skonį, prasmingai praleidžiamas laisvalaikis.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode