Parama dėkojame




Kuria iš to, ką randa

      Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Viekšnių filiale kovo 18 d. pristatyta Vaclovo Beleckio paroda „Iš to, ką randu“, kuriai autorius pateikė floristines kompozicijas, suvenyrines dėžutes, atvirutes, savaip įamžintas lietuviškų centų monetas ir kt.

      Po Viekšnių Vinco Deniušio meno mokyklos moksleivių trumpo koncerto renginio organizatorė, straipsnelio autorė Sniegina Chriščinavičienė pateikė žinių apie meną, menininko būseną, kai jis nebegali savyje sulaikyti susikaupusių minčių, apie tai, kada kūrinys vadinamas baigtu ir kada jis iš tikrųjų yra užbaigtas, ar gali žmogus gautą kūrėjo dovaną ramiai nešiotis nieko neveikdamas, kaip jis jaučiasi, ar reikia reaguoti į kiekvieno žmogaus kritiką, ar ji turi sutapti su autoriaus nuomone.

     Apie parodai pateiktus savo darbus išsamiai papasakojo autorius V. Beleckis. Jis renka viską, kas pasitaiko po ranka, deda, sandėliuoja, o kilus naujai minčiai, eina kūrybai medžiagų ieškoti tarp savo radinių. Nepamiega ir ankstyvą rytą paskęsta mintyse, ką šiandien naujo galės sukurti ir kaip pasiseks savo nauju kūrinėliu pradžiuginti artimiausius žmones. V. Beleckio darbuose labai aiškiai jaučiamas nuoširdumas, kruopštumas, išmonė, sąžiningumas, sugebėjimas kiekvienam, atrodo, visai nebereikalingam daiktui suteikti dar vieną ganėtinai prasmingą gyvenimą.

Autoriui visi susirinkusieji linkėjo sėkmės, sakė, kad, jei daugiau žmonių užsiimtų tokiais darbais, mums visiems būtų gyventi tik geriau.

      Renginys tuo nesibaigė. Dažnas renginių lankytojas pedagogas senjoras Bronislovas Simonaitis padeklamavo Maironio eilių. Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo signataras Klemas Inta pasidalino įspūdžiais apie Kovo 11-ąją Vilniuje vykusį renginį, taip pat bibliotekai parvežė dovanų – Stasio Kašausko ir Birutės Valionytės sudarytą knygą „Lietuva Kovo 11 Lietuvos valstybingumo raidoje“.

      Renginys pavyko puikiai, nes lankytojai pamatė naują parodą, visi kartu vėl nusikėlėme į neseniai praėjusią Kovo 11-osios šventę ir gavome naujausių žinių apie taip, kaip ši šventė švenčiama Vilniuje ir kokios politinės nuotaikos šiandien.

           

Sniegina CHRIŠČINAVIČIENĖ

Viekšnių filialo bibliotekininkė

Nuotraukos Onos PAČENGIENĖS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode