Parama dėkojame




Sprogimas

Teatro dienos proga – dvi premjeros

Teatras...  Paslaptingas pasaulis, kuriame spalvos ryškesnės, žodžiai garsesni, jausmai gilesni...Kasmet kovo 27-ają viso pasaulio teatro bendruomenė miniTarptautinę teatro dieną. Vytauto Klovos muzikos mokyklos mokinių teatrai „Coliai“ ir „Naminukas“ šia proga žiūrovams pristatys dvi premjeras.

Kovo 24 d. 18 val. į savo spektaklio „Stebuklas“ premjerą pakvies „Colių“ teatras. Įkvėpta nuostabios R. J. Palacio knygos ,,Stebuklas” istorijos režisierė Airida Lementauskienė savo spektaklyje pasakoja apie paprastą ir kartu nepaprastą berniuką Ogastą Pulmaną, kuris tik per stebuklą gyvena, sumokėjęs grožio kainą. Spektaklyje stengiamasi neatitolti nuo knygos ir atskleisti pagrindinę jos mintį, jog tikrasis grožis akimis nematomas, o gerumas ir gailestingumasturi būti kiekvieno mūsų pašaukimas. Spektaklyje atskleista patyčių tema, kylanti dėl išorinių žmonių skirtumų,aktuali tiek mokykloje, darbe,šeimoje, tiek tarp tautų ir religijų. Tai primena apie žmonių susiskaldymą į gražius, populiarius ir nepopuliarius – ,,nenormalius“. Pažeistasvienybės, dvasinėslygybės ir meilės dėsnis gimdo pasaulyjekonkurenciją, nesantaiką, karus… Režisierė mano, kad tai opiausia šių dienų problema ir apie tai svarbu kalbėti visomis įmanomomis priemonėmis, viena iš jų – teatro kalba. Tikimės, kad tas, kas ateis į spektaklį, pamatys ir išgirs ne akimis, o širdimi ir pajus norą „visada būti truputį geresnis, negu reikia“…

Kovo 26 d. 18 val. žiūrovai turės progą pamatyti teatro „Naminukas“ spektaklį „Prietrankos dienoraštis“, sukurtą pagal Rachel Renée Russellknygas, kurios sulaukė populiarumo tarp paauglių visame pasaulyje. Tai linksma istorija apie mergaitę Nikę, kuri pradeda lankyti naują mokyklą ir svajoja tapti populiari tarp bendraamžių, bet jai vis nesiseka. Netikėtai ji ima rašyti dienoraštį, kuriame atvirai ir šmaikščiai pasakoja apie savo išgyvenimus, draugystę, meilę.Šiuo spektakliu jaunieji aktoriai kartu su savo režisiere, šio straipsnelio autore Daiva Skaringiene tikisi žiūrovams perduoti kelias svarbias žinutes. Pirma žinutė ta, kad kartais paaugliams labai svarbu turėti su kuo pasikalbėti apie tai, kaip sumautai jie jaučiasi ar tiesiog nesupranta, kas jų gyvenime vyksta. Kita žinutė ta, kad turime nebijoti būti savimi ir drąsiai siekti savo tikslų ir svajonių. Gal ir jumyse giliai viduje tūno panaši „prietranka“, tik bijote ją paleisti? Repetuodami šį spektaklį supratome tai, kad keistuoliais būti nelengva, bet labai labai įdomu.

Be teatro, aišku, išgyventi galime, bet, jei jį atrasime – tapsime turtingesni.Tad pasitikime Pasaulinę teatro dieną kartu su jaunaisiais „Colių“ ir „Naminuko“ teatrų aktoriais Vytauto Klovos muzikos mokykloje, kuri, beje, šį pavasarį minės įkūrimo 60-metį.

Daiva SKARINGIENĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode