Parama dėkojame




Sprogimas

Koncertas-susitikimas su žinomais atlikėjais

Penktadienį Sedos kultūros centre įvyko koncertas-susitikimas su kompozitoriumi Algimantu Bražinsku ir pianistu Andriumi Vasiliausku. Vyko pjesių fortepijonui rinkinio „Muzika kiekvienai dienai“ premjera.

Sutiko šiltai

Atlikėjus žiūrovams pristatė buvusi Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos direktorė Genoveita Gricienė. A. Vasiliauskas trumpai papasakojo apie kompozitorių, o A. Bražinskas prieš kiekvieno kūrimo atlikimą pasakydavo ne tik jo pavadinimą, bet ir papasakodavo jo atsiradimo istoriją. Kompozitorius prisipažino, kad labai mėgsta laikrodžius, todėl vieną pjesę pavadinęs „Mano laikrodukas“. Ir iš tiesų, muzika labai primena laikrodžio tiksėjimą. Kadangi, pasak A. Bražinsko, jis mėgstąs ir pasvajoti, tai viena pjesė taip ir vadinasi „Svajonė“.

Pjeses fortepijonui iš rinkinio „Muzika kiekvienai dienai“ pasikeisdami skambino abu atlikėjai, o po koncerto-susitikimo A. Bražinskas palinkėjo visiems žiūrovams geros nuotaikos ir pasitikėjimo. Koncerto metu žiūrovai negailėjo plojimų, o jam pasibaigus, apdovanojo atlikėjus pavasario gėlėmis – tulpėmis.

Apie atlikėjus

Kompozitorius A. Bražinskas gimė 1937 m. Vilkaviškyje. 1961 m. baigė tuometę Lietuvos konservatoriją. Po jos baigimo porą metų buvo Lietuvos kino studijos muzikos redaktorius, o 1963–1968 m. – Lietuvos kompozitorių sąjungos konsultantas. Parašė dainų, instrumentinių pjesių, dramos spektaklių, kino filmų muzikos. Už aktyvią muzikinę veiklą 1973 m. apdovanotas valstybine premija.

A. Vasiliauskas – Lietuvos pianistas, koncertmeisteris – gimė 1954 m. Vilniuje. Koncetavo daugelyje šalių: Latvijoje, Estijoje, Ukrainoje, Rusijoje, Vokietijoje. Dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose. 2001–2004 m. Nacionalinės filharmonijos organizuotuose turuose Lietuvos miestuose surengė virš 50 įvairių programų solinių fortepijono muzikos koncertų.

Valerija KVEDARAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode