RETRO

Nacionalinė Jono Basanavičiaus premija paskirta muziejininkui Jonui Vaiškūnui

jonuiNacionalinės Jono Basanavičiaus premijos komisija 2022 metų premiją nusprendė skirti muziejininkui Jonui Vaiškūnui.

Komisijos sprendimu premija jam skiriama „už išskirtinį indėlį tyrinėjant ir puoselėjant etnoastronomijos žiniją, už įvairiapusį ir patrauklų etninės kultūros aiškinimą, viešinimą, tradicinių kalendorinių švenčių rengimą“.

J. Vaiškūno kandidatūrą pateikė Etninės kultūros globos taryba (Aukštaitijos regioninė etninės kultūros globos taryba). Jos rekomendacijoje J. Vaiškūnas apibūdinamas kaip „Molėtų krašto muziejaus skyriaus vedėjas, internetinio portalo Alkas.lt vyriausiasis redaktorius, ilgametis Etninės kultūros globos tarybos ekspertas, Aukštaitijos regioninės etninės kultūros globos tarybos pirmininko pavaduotojas, Tarptautinės kultūrinės astronomijos organizacijos (SEAC), Lietuvių etninės kultūros ir Lietuvos žurnalistų sąjungos narys, vienas aktyviausių ir žinomiausių etninės kultūros, senosios baltų pasaulėžiūros ir prigimtinės kultūros tyrėjų, puoselėtojų bei populiarintojų“.

Kultūros ministerija, susipažinusi su laureato atrankos procesu ir siekdama eliminuoti galimus interesų konfliktus bei išlaikyti Nacionalinės Jono Basanavičiaus premijos prestižą, kreipiasi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, prašydama įvertinti galimus pažeidimus atrenkant premijos laureatą, taip pat informuoja Seimą ir Vyriausybę.

Vyginto Skaraičio / BNS nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode