RETRO

Didieji prekybos tinklai pirmą Kalėdų dieną nedirbs

Penki didieji prekybos tinklai pirmąją Kalėdų dieną, gruodžio 25-ąją, nedirbs.

Daugumos jų durys bus užvertos ir sausio 1-ąją – apsipirkti pirmąją Naujųjų dieną bus galima tik „Iki“ arba „Rimi“, tačiau ir šiuose tinkluose tądien bus pokyčių. 

Paskutiniąją metų dieną „Iki“, „Norfos“ ir „Lidl“ parduotuvės dirbs iki 20 val., „Maxima“ ir „Rimi“ pirkėjų lauks šiek tiek ilgiau – iki 21 valandos.

Likusiomis šventinėmis dienomis reiktų stebėti parduotuvių darbo laiką, jis gali būti trumpesnis. 

Prekybos tinklų atstovai teigia, kad nori leisti ir darbuotojams pailsėti per šventes. Kai kurios bendrovės ragina, išvengiant spūsčių, apsirūpinti pirkiniais iš anksto. 

Prekybos tinklą „Iki“ valdančios bendrovės „Palink“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė BNS sakė, kad tinklas nedirbs tik pirmąją Kalėdų dieną, o kitomis švenčių dienomis parduotuvės veiks sutrumpintu grafiku. 

„Toks darbo grafikas buvo ir praėjusiais metais. Gruodžio 25 dieną norime, kad visi mūsų darbuotojai pabūtų su artimaisiais, pailsėtų ir ramiai paminėtų gražiausią metų šventę“, – sakė V. Budrienė. 

„Artėjant žiemos šventėms pirkėjus, siekiant išvengti grūsčių, skatiname planuoti šventinį apsipirkimą iš anksto“, – pridūrė ji. 

Sausio 1 dieną „Iki“ parduotuvės dirbs nuo 10 val. iki įprastos darbo laiko pabaigos, bet ne ilgiau nei 22 valandos.

„Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis informavo BNS, kad jau nuo 2017 metų per Velykas, Kalėdas ir sausio 1-ąją „Norfa“ nedirba.

„Tradicija tęsiama. Bendrovės vadovybė mano, kad yra datų, kurios turėtų būti „neprekybinės“. Kai kurie apribojimai yra būtini, nes šventės neturėtų aplenkti ir prekybos sektoriaus darbuotojų“, – teigiama D. Ryliškio komentare. 

„Lidl“ skelbia, kad parduotuvės nedirbs gruodžio 25-ąją ir sausio 1-ąją. Šis sprendimas visiems darbuotojams suteiksiantis galimybę šventes sutikti su šeimos nariais ir artimaisiais.

„Nedirbti pirmąją Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų dieną jau tapo mūsų tradicija, kurią įgyvendiname penktus metus iš eilės. Tokią tradiciją labai palankiai vertina tiek darbuotojai, tiek ir mūsų pirkėjai“, – bendrovės „Lidl Lietuva“ pranešime sako jos vadovas Radostinas Roussevas-Peine'as (Rusevas-Peinas). 

Prekybos tinklas „Maxima“ skelbia, kad gruodžio 25-ąją ir sausio 1-ąją parduotuvės nedirbs. 

„Linkime savo darbuotojams per šventines išeigines dienas pailsėti, o visą savo dėmesį ir šilumą skirti artimiesiems. Sutrumpintos darbo valandos švenčių laikotarpiu nustatytos įvertinus darbuotojų poreikius ir pirkėjų srautus“, – teigia „Maximos“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

Pasak jos, ar sausio 1-oji kaip poilsio diena tinklo parduotuvės taps tradicija, parodys ateitis ir situacija pandemijai pasibaigus. 2021-ųjų sausio 1-ąją „Maxima“ parduotuvės dirbo sutrumpintą laiką.

„Rimi“ praneša, kad pirmąją Kalėdų dieną parduotuvės nedirbs, o sausio 1-ąją veiks tik aštuonios budinčios parduotuvės didžiuosiuose Lietuvos miestuose ir pajūryje.

„Visiems ypatingą Kalėdų dieną mūsų darbuotojai privalo būti su savo artimaisiais – pasidžiaugti švente, atokvėpiu, ramybe ir saugumu brangiausiųjų žmonių apsuptyje“, – pranešime sako „Rimi Lietuva“ prekybos centrų valdymo vadovė Irina Miklienė.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode