RETRO

Augant migrantų bandymams patekti į šalį vilkikuose, gali būti uždaryti pasienio punktai

patektiAugant migrantų bandymams patekti į Lietuvą vilkikuose, gali būti uždaryti pasienio punktai, teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Matome naujų atvejų, kai bandoma patekti į Lietuvą su sunkvežimiais, todėl yra priimtas sprendimas, kad mes intensyvinam ir didinam transporto priemonių kontrolę“, – penktadienį žurnalistams Kapčiamiestyje, Lazdijų rajone, sakė ministrė.

„Jeigu matysime, kad tos tendencijos auga, tikrai svarstysime labai rimtai apie pasienio kontrolės punktų uždarymą“, – pridūrė ji.

Pasieniečiai keturis irakiečius ketvirtadienį aptiko iš Baltarusijos į Italiją vykusiame krovininiame automobilyje. Migrantai aptikti Medininkuose vykdant vilkiko patikrą.

„Pastebėjome, kad praėjusią parą pasikeitė neteisėtų migrantų patekimo į šalį būdai. Medininkų pasienio kontrolės punkte buvo sulaikyti keturi neteisėti migrantai, kurie bandė patekti į šalį krovininio automobilio priekaboje, tai šiuo metu sustiprinome kontrolę pasienio kontrolės punktuose, kad išvengtume tokių pažeidimų“, – žurnalistams sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos pasienio rinktinės vadas Virgilijus Raugalė.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiams buvo suteikta teisė apgręžti neteisėtai sieną bandančius kirsti migrantus, į Lietuvą neįleista per 7,4 tūkst. asmenų.

Į Lietuvą neteisėtai pavyko patekti beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija. Ties Baltarusijos siena su Lenkija susitelkus gausiam skaičiui migrantų, Seimas Lietuvos pasienyje mėnesiui įvedė ir nepaprastąją padėtį.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode