RETRO

STT atlieka tyrimą dėl korupcijos Biržų rajono savivaldybėje, merui pareikšti įtarimai

birzuSpecialiųjų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo Biržų rajono savivaldybėje, įtarimai pareikšti penkiems asmenims, tarp jų – ir meras Vytas Jareckas.

Kaip penktadienį pranešė STT, įtarimai taip pat pareikšti buvusiam savivaldybės administracijos direktoriui ir buvusiam Seimo nariui.

„Šiuo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad Biržų rajono savivaldybės meras Vytas Jareckas ir buvęs Biržų rajono savivaldybės administracijos direktorius, veikdami bendrininkų grupėje, galimai neteisėtai siekė savivaldybės įsteigtos viešosios įstaigos direktoriaus atleidimo iš pareigų ir kito asmens paskyrimo į šias pareigas“, – rašoma STT pranešime.

V. Jareckas BNS penktadienį teigė negalintis komentuoti tyrimo, nes dar nebuvo apklaustas.

„Kadangi nesu dar apklaustas, tai negaliu nieko komentuoti. Derinamas dabar apklausos laikas“, – nurodė jis.

Meras negalėjo pasakyti, ar tarp įtariamųjų yra ir dabartinių savivaldybės darbuotojų.

Teisėsauga taip pat įtaria, kad tuometis Biržų rajono savivaldybės administracijos direktorius, būdamas konkursų komisijos nariu, galimai neteisėtai veikė su buvusiu Seimo nariu siekdami, kad konkretus asmuo būtų paskirtas į vienos seniūnijos seniūno ar seniūno pavaduotojo pareigas.

Pasak STT, tokiu būdu galėjo būti „diskredituotas valstybės tarnautojo vardas, sumenkinta Biržų rajono savivaldybės administracijos reputacija, sukurta savivalės, įstatymų nepaisymo ir nepotizmo sistema atrankose į valstybės tarnybą“.

Dėl to, teisėsaugos teigimu, Biržų rajono savivaldybės administracija, Valstybės tarnybos departamentas bei konkursuose dalyvavę pretendentai galėjo patirti didelę neturtinę žalą.

Šį ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode