Sprogimas

Pasienyje su Baltarusija apgręžti 55 migrantai, vienas buvo įleistas

pasiePasienyje su Baltarusija praėjusią parą apgręžti 55 migrantai, vienas įleistas dėl humanitarinių priežasčių, ketvirtadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Jos duomenimis, tai – didžiausias neįleistų migrantų skaičius šią savaitę.

Antradienį pasieniečiai apgręžė devynis užsieniečius, pirmadienį – 18, sekmadienį – 70, šeštadienį – 44, penktadienį – 54, ketvirtadienį – 106.

Pasieniečių teigimu, trečiadienio naktį Varėnos rajone taip pat pastebėta pažeista koncertina.

Netrukus pasienio ruože esančiame miške pasieniečiai sulaikė dešimt migrantų, visi jie buvo suaugę vyrai. Pareigūnai jų neįleido į Lietuvą ir grąžino į Baltarusiją, prieš tai perdavę humanitarinius paketus su maistu, vandeniu ir kitais daiktais.

Anot VSAT, pažeista koncertina iškart buvo sutvarkyta.

Be kita ko, trečiadienį Vilkaviškio rajone, netoli sienos su Lenkija, pasieniečiai sustabdė Ukrainos piliečio automobilį, kuriame, pirminiais duomenimis, buvo penki irakiečiai.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pasieniečiai Ukrainos piliečiui pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jis uždarytas į areštinę. Migrantai naktį į ketvirtadienį praleido VSAT patalpose, ketvirtadienį bus tęsiamos jų apklausos.

„Nustatinėjama, kaip užsieniečiai pateko į Lietuvą“, – teigia pasieniečiai.

Sienos su Baltarusija kontrolė vykdoma sustiprintu režimu. VSAT teigimu, tarnybiniai ginklai praėjusią parą pasienyje nebuvo panaudoti.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiams buvo suteikta teisė apgręžti neteisėtai sieną bandančius kirsti migrantus, į Lietuvą neįleista 7,4 tūkst. asmenų.

Į Lietuvą neteisėtai pavyko patekti beveik 4,2 tūkst. migrantų, daugelis jų sieną kirto iki rugpjūčio.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

Ties Baltarusijos siena su Lenkija susitelkus gausiam skaičiui migrantų, Seimas Lietuvos pasienyje mėnesiui įvedė ir nepaprastąją padėtį.


BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode