RETRO

STT sulaikė verslininką, bandžiusį papirkti Neringos merą D. Jasaitį

jasaiSpecialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė verslininką, kaip įtariama, bandžiusį papirkti Neringos merą Darių Jasaitį.

Verslininkas buvo sulaikytas antradienį, įtarus, kad davė 10 tūkst. eurų kyšį bendrovės „Neringos vanduo“ direktoriui.

„Ir vienas, ir kitas (ir meras, ir „Neringos vandenų“ direktorius – BNS) pranešė Specialiųjų tyrimų tarnybai, jie susisiekė ir bendradarbiauja su Specialiųjų tyrimų tarnyba“, – BNS trečiadienį sakė STT atstovė Renata Keblienė.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, papirkėjas, Panevėžio ir Šiaulių krašto verslininkas, pasiūlė Neringos merui 10 tūkst. eurų kyšį.

Panevėžio verslininkas buvo sulaikytas, įtarus, jog duoda 10 tūkst. eurų kyšį bendrovės „Neringos vanduo“ direktoriui.

Verslininkui pareikšti įtarimai dėl papirkimo.

„Rytoj prokurorė turės spręsti klausimą dėl kardomųjų priemonių, ar kreiptis dėl suėmimo. Jis vis dar sulaikytas, sulaikytas įvykio vietoje, su perduotu kyšiu – 10 tūkstančių eurų grynųjų pinigų“, – BNS sakė STT atstovė R. Keblienė.

Įtariama, kad už galbūt neteisėtą atlygį verslininkas, atstovaudamas vienam bendrovės „Neringos vanduo“ organizuoto aukciono dalyviui, siekė, kad tarp savivaldybės bendrovės ir aukciono dalyvių būtų sudaryta taikos sutartis.

Taip pat siekta, kad bendrovė „Neringos vanduo“ su aukciono dalyviu sudarytų nekilnojamojo turto, esančio Neringoje, apie 200 tūkst. eurų vertės pirkimo-pardavimo sutartį.

STT primena, kad valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, vykdydamas savo pareigą, numatytą Korupcijos prevencijos įstatymą, per įmanomai trumpiausią laiką privalo pranešti apie jam žinomą korupcinio pobūdžio nusikalstamą veiką, jei jis gavo duomenų, liudijančių šios veikos padarymą, arba pats stebėjo ar kitaip fiksavo šios veikos padarymą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode